jag är min egen skola

jag har sedan lååååångt långt tillbaka gett up i princip vad gäller allt som har med skolan och betygen att göra, jag bryr mig inte längre vilka betyg jag går ut med eller vilket jobb jag inte kommer få i framtiden. jag har på sätt och viss gett upp all prestation som borde ligga på mig.
när jag uttrycker för folk i min närhet att jag har släppt taget om skolan och betyg så tror nästan alla att jag bara struntar i allt, att jag går runt och chillar, får allting på silverfat och lever livet som en liten prinsessa... fel, fel, fel.
jag kämpar inte mindre än någon annan i min ålder, jag kanske inte anstränger mig för exakt samma saker som andra, men det betyder inte att jag inte kämpar, varje dag.
 
jag har bestämt mig. jag vill inte slita sönder mig själv på grund press och ångest, det har varit så himla nära för mig. all prestationsångest jag haft under mina skolår har på något sätt bidragit till hur jag mår idag. jag vill inte att det ska fortsätta, gud vet hur jag skulle må då.
men jag har inte gett upp hela mitt liv bara för det, ända sedan min skolgång började gå utför så har jag varit min egen skola.
 
 
jag lär mig utav händelser, upplevelser och mina egna misstag i livet. för mig är det inte viktigt att kunna huvudräking i matte eller kunna alla kemiska beteckningar, för mig är det viktigt att i slutändan veta vad livet går ut på, vad kärlek är och att aldrig tappa kraften att följa sina drömmar. DET är vad som är viktigt i mina ögon. okej, jag kanske kommer ha lite svårare att få jobb i framtiden bara för att jag inte har skyhöga betyg från gymnasiet eller grundkolan. so what? jag står hellre som vuxen kvinna och vet vem jag är än att stå med höga betyg men tom på livskraft och energi bara för att jag kämpade arslet av mig för att få et A istället för B i kemi, eller ett D istället för C i matte. jag går inte i skolan, men jag lär mig om det JAG tycker är viktigt här i livet. och det är på egen hand.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Så... du har hoppat av skolan?

2015-01-12 @ 17:21:06

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Skriv din kommentar här: